Resultats municipals 2007 a Argelaguer
Diumenge, 27 maig, 2007 per Miquel Tort
Escrutini finalitzat: http://www.locales2007.mir.es/muni/DMU091701099.htm
Argelaguer – Girona
Datos de las 1:12
28 de mayo de 2007
Escrutado 100%
Total votantes | 251 | 75,83% |
---|---|---|
Abstención | 80 | 24,17% |
Votos nulos | 5 | 1,99% |
Votos en blanco | 6 | 2,39% |
Concejales a elegir 7
Candidaturas | Votos | Concejales |
---|
Qui té terres té el poder.
Tu Lejarza con el patio de tu casa tienes poco que hacer
S i R
Me alegro por el Alabau…
http://argelaguer.nireblog.com/post/2007/05/25/pel-27-mvota-a-la-esquerraargelaguenc
ATENCIO CiU perd la majoria al Consell comarcal Garrotxa:
12 ciu – 8 psc 4 erc 1 apg
De 19 regidors a 25 regidors ja que la comarca passa de 50.000 habitants
S i R
¡¡ Perfecto !! con una politica bien llevada, podemos aislar a nivel Comarcal a CiU Argelaguer…
S i R
¡¡Argelaguer 2011 d´Esquerres!!
UN TERCER REGIDOR PER ERC?
Per si a algú l’interessa, si CiU treu 162 vots per que ERC tregués un tercer regidor haguessin fet falta 98 vots, 20 més dels que ha tret.
No cal dir que per tenir 4 regidors cal treure més vots que l’altra candidatura, però això ja és una altra història
El sistema funciona dividint el número de vots de cada candidatura per 1, 2, 3, 4, 5, 6, i 7 i surten per ordre del número més alt. Així en aquest cas el primer regidor correspont a CiU i el setè a ERC 32,7 > 32,4
ciu 162 erc 98
162,0 98,0
81,0 49,0
54,0 32,7
40,5 24,5
32,4 19,6
27,0 16,3
23,1 14,0
S i R
Sí habrián comenzado a trabajar un proyecto…, un par de años antes “Assamblea Oberta”. Hasta 4 habrían sacado!
Falta táctica i estrategia, pienso!
Si, tienes demasiado tiempo para pensar…
y eres un crack con la táctica y la estrategia, primero dices que estas a favor de Dorca, después que no que hay que unir, te metes con todos, … ¿y tú hablas de estrategía?? LEJARZA DEJANOS TRANQUILOS!
Estamos hartos de oírte!
Estic d’acord amb l’anonim 9.
Lejarza pesat, deixa la gent em pau i tranquilitat, amb els teus rotllos!!
Estem farts de tu!!
Les pàgines del “Ministerio” poden desaparèixer o moure’s de lloc.
Miquel, podries afegir al teu article una còpia de l’escrutini?
L’ABSTENCIÓ ACTIVA I EL VOT EN BLANC DEMOSTREN EL DESCONTENT AMB L’ESQUERRA INSTITUCIONAL
Font: Liberinfo
L’abstenció activa i el vot en blanc demostren el descontent amb l’esquerra institucional.
Com ja ha sortit a la premsa, l’abstenció va marcar la jornada electoral a Catalunya, i especialment a Barcelona. Les dades de 50,42 % d’abstenció a la ciutat de Barcelona i les de 46,2 % en el global de Catalunya, han estat prou significatives, tant en relació a comicis anteriors com en relació a la resta de l’estat.
De fet, és la major abstenció a Barcelona, des del 1977, en qualsevol elecció estatal, autonòmica o municipal.
Però més enllà d’això hi ha més dades que poden donar llum sobre la causa d’aquest augment de l’abstenció i donat que cap polític ni cap mitjà ho ha analitzat fins ara, Liberinfo us les envia en aquesta noticia:
L’abstenció ha estat major del 50% a totes les ciutats de la provincia de Barcelona amb més de 100.000 habitants com és el cas a més de Barcelona, d’Hospitalet, de Badalona, de Santa Coloma, de Terrassa, Sabadell i Mataró; i també en la majoria de poblacions de l’àrea metropolitana que tenen més de 50.000 habitants, com podreu comprovar en les dades.
En totes aquestes poblacions grans, d’entre els votants hi ha més d’un 3% del vot en blanc, i en això destaca la ciutat de Barcelona, on el vot en blanc arriba al 4 % (2 % del sufragi).
Tant en l’àrea de Barcelona com en tot Catalunya, el vot en blanc supera per exemple, els vots al partit “Ciutadans” sense que en canvi ningun mitjà de comunicació hagi donat veu als votants en blanc.
Per tant, en les anomenades poblacions grans de l’àrea de Barcelona almenys el 52 % del convidats a votar no ho han fet o han votat en blanc.
Comparant les dades de les eleccions municipals de maig del 2003 i les d’ahir podem saber també, algunes coses importants respecte la provinència d’aquesta nova abstenció i d’aquest vot en blanc.
Podem saber per exemple que respecte a les anteriors municipals a la ciutat de Barcelona, ERC i IC-V, junts han perdut 87 mil vots i que l’abstenció ha augmentat en 96 mil vots i que el vot en blanc ha augmentat en 12 mil vots.
Per tant i que sense que cap gran formació hagi augmentat el seu nombre de vots en xifres absolutes, podem afirmar que més d’un 80 % de la nova abstenció i nous vots en blanc, són anteriors votants d’ERC i IC-V.
Si seguim amb les comparacions, podreu comprovar com aquesta situació de pèrdua significativa de vots, s’ha donat també amb aquelles grans ciutats de l’àrea de barcelona on comentàvem que havia augmentat l’abstenció.
En aquelles poblacions on hi hagut una CUP amb un nombre significatiu de votants com és el cas de Mataró, la pèrdua de vots d’ERC i IC-V s’ha repartit entre aquesta formació, l’abstenció i el vot en blanc, i aquest exemple s’ha fet norma en la majoria de capitals de comarca no metropolitanes de l’àrea de barcelona (Vic, Berga, Manresa, Vilafranca, Vilanova…).
Si a mode de resum, analitzem les dades de la provincia de Barcelona. Trobarem que entre IC-V i ERC han perdut 159 mil votants, mentre que l’abstenció ha augmentat en 326.000 persones, el vot en blanc en més de 28 mil votants i les Cup han tret 14 mil vots.
Una altra forma de llegir aquestes dades és que ERC i IC-V han perdut aprox. al voltant d’un 30 % dels vots que tenien. La resta de la nova abstenció se l’emporten PSC i CIU, que corresponen a un 15 i un 8 % del que tenien, respectivament. La pèrdua del PP se l’emporten entre Ciutadans i PxC
Amb la qual cosa i sense poder entrar a valorar aquella abstenció convençuda que es pugui repetir d’elecció en elecció però que és la més difícil de quantificar; trobem que d’unes eleccions a les altres hi hagut més de 150.000 persones d’esquerres, un 30 %, dels que votaven a IC-V i a ERC que han renunciat a votar a l’esquerra institucional i s’han quedat a casa, o han escollit una opció alternativa si han tingut possibilitat.
Per què ho han fet, tenint en compte, que eren formacions que havíem crescut en comicis anteriors i tenint en compte també les noves responsabilitats de govern d’aquests partits, com és el cas d’IC-V a la conselleria d’interior de la Generalitat, no sembla una qüestió molt difícil de respondre, veritat?
A Argelaguer també tots podem estar contents: els de CiU perque malgrat la davallada en vots han mantingut els 5 regidors, els d’ERC perque malgrat seguir només amb 2 regidors, han augmentat els vots fins a 78, xifra mai assolida per cap alternativa a CiU a Argelaguer i, per altra banda el grup d’abstencionistes, vots en blanc i vots nuls també poden estar satisfets ja que han aumentat el seu pes absolut i relatiu en relació a anterior convocatories arribant a representar més del 28% del cens.
De totes maneres afinant la lectura podem veure que en Dorca i el seu equip han rebut un triple avís: un per part dels seus doncs ha perdut 23 vots que no es poca cosa a Argelaguer malgrat l’augment dels cens en 12 ànimes; dos per l’enfortiment d’ERC i tres per l’increment lleu però increment a la fi de l’abstenció.
Per altra banda ERC s’ha vist reforçada amb un augment en el número de vots que si bé no es ni molt menys espectacular, si que indica que han sabut motivar als qui creuen que a Argelaguer és possible una manera diferent de fer i que convé algú a l’ajuntament que si més no aturi aquest “tira pel dret” que té CiU com a marca de la casa.
El repte és gran per ERC doncs la desigualtat és evident no només per la diferència en el nombre de regidors sino també en experiència, coneixements i habilitats per fer passar bou per bèstia grossa.
ERC ha de ser, crec, fidel al compromís adquirit amb el seu electorat i informar abans, durant i després si vol reexir en el camí que ara (re)inicien i fer co-partíceps als veïns de les decisions que prenguin.
El nou Ajuntament s’ha de constituïr entre el 16 de juny i el 6 de juliol. Abans s’ha de negociar el nou cartipàs municipal, aquesta és una excel·lent oportunitat per començar amb bon peu informant abans, durant i després de què es vol, que es negocia, quines condicions posa cada part, etc
A disposar
Què així sigui.
Ei Miquel!
Segons les dades que ens vas proporcionar a les eleccions del 91 el grup alternatiu també va obtenir 78 vots!
M’hagués encantat poder dir que aquest any s’han obtingut els millors resultats alternatius a Argelaguer!
Espero que m’ho confirmis!
Ens veiem.
ok, Alabau
heu igualat i no superat la xifra màxima vots assolida per una candidatura alternativa a la “oficial”.